19-03-2018
Stel, een werknemer krijgt een verkeersongeval. Bij dit ongeval raakt hij door toedoen van een ander arbeidsongeschikt. Als werkgever loop je dan het risico dat je maximaal twee jaar lang het loon moet doorbetalen. Ook ben je mogelijk re-integratiekosten kwijt om de…
14-03-2018
In 2017 is het aantal ongevallen met vrachtauto’s met 20 procent gestegen. De totale schadepost steeg met dertig tot vijftig miljoen euro. Waar ligt dat aan? En wat betekent dat voor uw risico’s en uw verzekeringen?
De economie is sinds een aantal jaar weer aan het groeien en daardoor…
01-03-2018
Een autoreparatie, een nieuwe wasmachine of uw 25-jarige bruiloftsfeest. We begrijpen dat je voor dit soort bestedingen een financiële reserve moet hebben. Maar zet u ook geld opzij voor toekomstige zorg- of scholingskosten?
Steeds vaker wordt van u verwacht dat u zelf gaat bijdragen…
21-02-2018
Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor jou als ondernemer? En voor jouw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers.
Privacywet AVG Per 25 mei 2018 geldt er een nieuwe wet voor alle landen in de EU: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).…
20-02-2018
Sinds de Britten in juni 2016 voor de Brexit stemden, maken ondernemers zich zorgen over de gevolgen. De onderhandelingen tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) schieten nog niet op. Kunt u zich toch al voorbereiden op wat komen gaat?
20-02-2018
Gebouwen van voor 1993 vormen een risico omdat ze asbest kunnen bevatten. Als de asbestvezels in de lucht kunnen komen, is dat een serieus gevaar voor de gezondheid. Daarom moeten asbestdaken voor 1 januari 2024 verwijderd worden.
Asbest vormt nog geen probleem zolang het vastzit in…
20-02-2018
Bent u een landbouwer, tuinbouwer, bosbouwer of veehouder? Dan maakte u misschien gebruik van de landbouwregeling. U weet waarschijnlijk wel dat deze regeling per 1 januari is vervallen. Maar weet u ook dat dat gevolgen heeft voor uw verzekeringen?
08-02-2018
Glasbreuk kan gemakkelijk ontstaan. Uw raam klapt bijvoorbeeld open door een ferme windstoot of u stoot bij het schoonmaken hard tegen de ruit. Geen probleem, de verzekering dekt de schade, toch? Maar bént u wel verzekerd?
Glas in uw woning kan op verschillende manieren verzekerd…
06-02-2018
Het is altijd een minder plezierig begin van het nieuwe jaar: de cijfers over letselschade door vuurwerk. Als u letsel oploopt door een ongeval waaraan iemand anders schuld heeft, kunt u een letselschadeclaim indienen. Wat kunt u daarvan verwachten?
06-02-2018
U bent zo aardig uw scooter af en toe uit te lenen. Maar dan veroorzaakt de lener bij het rijden schade. Wie draait in dat geval op voor de kosten: u of degene die uw voertuig heeft geleend? En op welke verzekering kan dan een beroep gedaan worden?
06-02-2018
Als u van plan bent zonnepanelen te nemen, wilt u weten wat de kosten en de baten zijn. Wat bent u kwijt aan materiaal en installatie en wat leveren de panelen u per jaar op? En er was iets met de btw. Hoe zat dat ook alweer?
Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal kunt u…
02-02-2018
De arbeidsongeschiktheid van een werknemer is een kostbare zaak. Als een ander hiervoor aansprakelijk is, bestaat vaak de mogelijkheid om de loonschade en eventuele re-integratiekosten te verhalen. Wat houdt dit in?
Stel, een werknemer krijgt een verkeersongeval. Bij dit ongeval raakt…
23-01-2018
Als er veranderingen zijn in uw bedrijf, veranderen ook uw risico’s. Op uw huidige bedrijfsverzekeringen zijn die risico’s niet automatisch meegenomen. Bij een schademelding kunt u dan van een koude kermis thuiskomen.
Uw schadeverzekeringen moeten afgestemd zijn op uw risico’s. Om te…
23-01-2018
Per 1 januari 2018 zijn er nieuwe wetten of wetswijzigingen waar u als ondernemer en ook uw werknemers mee te maken krijgen. Wat is er veranderd?
Lonen • Bij een volledig dienstverband is per 1 januari het wettelijk brutominimumloon voor uw personeel van 22 jaar en ouder € 1.578,-…
23-01-2018
Met een klant, leverancier of werknemer heeft u een goede zakelijke relatie. Totdat er iets mis gaat. Er kan zomaar een juridisch geschil ontstaan en dan moet u terug kunnen vallen op een goede afspraken die zijn vastgelegd in een contract. Waar moet u aan denken?
09-01-2018
Als u een verzekering aanvraagt, zoekt de verzekeraar meestal zelf uit of er redenen zijn om u te weigeren. Maar soms moet u zelf actief meewerken, bijvoorbeeld door een gezondheidsverklaring in te leveren. Waarom is dat nodig en wat moet u allemaal melden?
09-01-2018
Bepaalde bezittingen zijn zo kostbaar of uniek, dat ze niet goed onder de dekking van een inboedelverzekering vallen. U kunt dan een kostbaarhedenverzekering afsluiten of kiezen voor een aparte verzekering.
Voor speciale, kostbare spullen kent een inboedelverzekering vaak een beperkte…
09-01-2018
Nu de kerstvakantie voorbij is, kunt u zich gaan verheugen op de wintersport. Bereid u goed voor: verbeter uw conditie, stel een paklijst op, plan de route en laat uw reisverzekering doorlichten.
Bent u een geroutineerde wintersporter, dan weet u waarschijnlijk wel dat u voor de…
20-12-2017
Een nieuw jaar brengt nieuwe wetten met zich mee. Ook in 2018 zijn er enkele belangrijke wetswijzigingen voor ondernemers met personeel. De nieuwe wetten en regels op een rij.
Wat gaat er precies veranderen? Dit zijn de 6 belangrijkste wetswijzigingen per 1 januari 2018 voor…
12-12-2017
Als uw werknemers verantwoordelijk en precies werk doen, vormt alcoholgebruik een risico. Maar ook als zij ander soort werk hebben, is alcohol niet bepaald gezellig voor uw bedrijf. Ziekteverzuim en verminderde productiviteit door alcoholgebruik kosten werkgevers zo’n 1,7 miljard euro per…