24-03-2019
Zoals elk jaar heeft de Belastingdienst laten weten welke punten er onder de loep worden genomen bij de controle van de aangiftes Inkomstenbelasting 2018. De nadruk zal onder meer liggen op de fiscale aspecten van de koopwoning. Ook is er meer aandacht voor de verdeling tussen fiscale…
18-02-2019
Een bruiloft, begrafenis, verhuizing of doktersbezoek. Wanneer moet je een werknemer bijzonder verlof geven? Dit zijn de regels. De meeste vormen van verlof zijn met duidelijke regels in de wet vastgelegd. Dat geldt niet voor bijzonder verlof, ook wel buitengewoon verlof genoemd. Bijzonder…
17-12-2018
Wat verandert er op 1 januari 2019 voor werkgevers? Van extra geboorteverlof tot een vergoeding bij ongevallen en het minimumloon. Bekijk de belangrijkste wetswijzigingen voor ondernemers met personeel. 1. Extra geboorteverlof Heb jij al gehoord van WIEG? Het is de goed gekozen…
26-11-2018
Wat is het wettelijk minimumloon (WML) op dit moment? En hoe zit het met jeugdloon? De bedragen per 1 januari vind je hier. Het wettelijk minimumloon is het loon dat jij je werknemers minimaal moet betalen. Houd je aan de regels en voorkom vervelende boetes en sancties. De zeven belangrijkste…
10-11-2018
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt strenge eisen aan de verwerking van gegevens van zieke werknemers. Wat mag jij als werkgever van een zieke werknemer vragen en vastleggen? En wat mag niet? Als een werknemer ziek is, wil je natuurlijk dat hij zo snel mogelijk herstelt en…
02-11-2018
Overwaarde gebruiken én in uw huis blijven wonen U gaat bijna met pensioen of bent al gestopt met werken en uw huis is meer waard dan uw hypotheek. Dat is een fijn idee, maar hoe profiteert u daar nú van? Een optie is uw huis verkopen, maar dat hoeft niet. Want met de Florius Verzilver…
28-09-2018
Prinsjesdag was een belangrijke dag voor ondernemers met personeel. Zo presenteerde het kabinet tal van maatregelen die betrekking hebben op personeel. We zetten de verwachte gevolgen voor werkgevers op een rij. Arbeidsrecht Compensatie transitievergoeding na 2 jaar…
07-09-2018
AVG versterkt behoefte aan cyberverzekering
De nieuwe privacywet, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), is per 25 mei 2018 ingegaan. De komst van deze Europese wet versterkt onze privacyrechten. Voor ondernemers brengt de AVG ook extra plichten met zich mee. Als…
15-07-2018
Wil jij scholieren of studenten inzetten in de vakantie? Let dan goed op de regels. Wat zijn de voorwaarden rond vakantiewerk? Drie aandachtspunten voor werkgevers. Jongeren van 13 tot 18 jaar mogen buiten schooltijd werken en ook in vakanties. Maar er gelden wel speciale voorwaarden. Ze mogen…
05-07-2018
De kans is groot dat je werknemers het liefst in het hoogseizoen op vakantie gaan. Het is daardoor een hoop gepuzzel om in de vakantietijd voldoende bezetting te hebben. Met deze zes tips maak je een zorgeloze vakantieplanning. 1. Stel een deadline Communiceer duidelijk de uiterste datum…
24-05-2018
Wat betekent de nieuwe privacywet (AVG) voor jou als ondernemer? En voor jouw personeel? Een overzicht met 9 belangrijke taken voor werkgevers. Privacywet AVG Per 25 mei 2018 geldt er een nieuwe wet voor alle landen in de EU: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG is…
01-05-2018
Per 1 juli 2017 is een nieuwe Arbowet van kracht geworden. Om werkgevers de tijd te geven helemaal aan de nieuwe wet te voldoen, geldt er een overgangsregeling tot 1 juli 2018. Binnenkort moet u dus echt Arbo-proof zijn.
U heeft een jaar de tijd gehad om maatregelen te treffen waarmee…
30-04-2018
Je ziet ze steeds vaker op de weg: oldtimers. De gestegen populariteit hangt onder meer samen met het belastingvoordeel dat berijders van deze klassieke auto hebben. Maar het bezit van een oldtimer heeft ook nadelen.
Sommige mensen kiezen uit liefhebberij voor een oldtimer, anderen…
26-04-2018
Iedereen ziet wel eens een rekening over het hoofd. Dat lost u wel op als er een herinnering komt. Maar als u meerdere betalingsachterstanden heeft, kan er een structureel schuldenprobleem ontstaan. Hoe voorkomt u financiële problemen?
14-04-2018
Een grote showroom, kantoren met glaswanden en winkels met grote vitrines en winkelruiten. Mooi al dat glas, maar ook risicovol. Als het glas breekt, heeft u een probleem. Snel herstel is dan beslist noodzakelijk. Maar wie schakelt u in?
12-04-2018
U heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten om zeker te zijn van inkomsten, als u door ziekte of een aandoening langdurig niet kunt werken. Maar tot welke leeftijd keert deze verzekering uit?
U heeft misschien jaren geleden een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)…
06-04-2018
Sinds de start van #MeToo staat seksuele intimidatie hoog op de agenda, ook in het bedrijfsleven. U wilt natuurlijk voorkomen dat een van uw medewerkers onheus bejegend wordt. De wetgever verplicht u bovendien om hiervoor maatregelen te treffen. Wat kunt u doen?
05-04-2018
U zit te springen om personeel en denkt erover om buiten Nederland te gaan werven. Dan komen er heel wat vragen op u af. Want mag u wel buitenlanders aannemen? Welke rechten en plichten hebben deze arbeidskrachten? En hoe zit het met de verzekeringen?
03-04-2018
U heeft een nieuwe woning gevonden en gaat verhuizen. Dat uw opstalverzekering dan aan het nieuwe adres wordt aangepast, is logisch. Maar de verhuizing heeft ook gevolgen voor andere polissen.
Uw opstalverzekering is gekoppeld aan uw woning. Een nieuwe woning betekent dus een nieuwe…
20-03-2018
Veel 18-jarigen dromen ervan: rijlessen nemen, rijbewijs halen en een autootje kopen. Maar dan blijkt dat autorijden toch wel erg duur is, ook omdat de autoverzekering bijna onbetaalbaar is. Hoe kunt u als jongere toch in een (eigen) auto de weg op?