24-05-2020
Werken en ondernemen in de 1,5-meter-economie vergt de nodige flexibiliteit. Hoe maak je werkplekken op kantoor coronaproof? Welke gedragsregels gelden er voor personeel? Tips en voorbeelden uit de zakelijke dienstverlening. De komende maanden of zelfs jaren zullen er nog…
16-05-2020
Krijgt ook de woningmarkt een klap door de coronacrisis? Worden huizen de komende tijd veel minder waard, net zoals tijdens de kredietcrisis? Het is een veel gestelde vraag. Vooralsnog lijken de effecten mee te vallen. LevenWonen zet de feiten op een rij. Even leek het erop dat het coronavirus…
10-05-2020
Wat is de werkkostenregeling? Hoe groot is de vrije ruimte? Waar moet ik op letten? Tien vragen en antwoorden over de werkkostenregeling (WKR), een belangrijke fiscale regeling. 1. Wat is de werkkostenregeling? De werkkostenregeling (WKR) is een fiscale regeling die de oude regelingen…
24-04-2020
1. Wat is een cyberverzekering? Een cyberverzekering beschermt je bedrijf tegen alle vormen van cybercrime. Je krijgt van veel verzekeraars ook de nodige hulp om cyberaanvallen te voorkomen en ermee om te gaan. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding als je de dupe bent van…
24-04-2020
Als ondernemer kun je te maken krijgen met cybercrime: digitale criminaliteit die zich richt op computers en andere technologie. Bescherm je bedrijf tegen een cyberaanval met deze 4 tips. Criminelen richten zich via de digitale weg steeds vaker op het midden- en kleinbedrijf (MKB). Meer dan de…
05-04-2020
Als je door bijzondere omstandigheden, zoals het coronavirus, tijdelijk minder werk voor je personeel hebt, kun je compensatie krijgen voor je loonkosten. Normaal gesproken kreeg je die compensatie via Werktijdverkorting. Door de gevolgen van het coronavirus wordt is er nu een Noodfonds…
21-03-2020
Het coronavirus heeft grote gevolgen voor ondernemers in de horeca. Hoe kun je de financiële impact verkleinen? Een van de opties is het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), dat tijdelijk in de plaats komt van de werktijdverkorting. Heb je tijdelijk minder werk door bijzondere…
11-03-2020
Als je door bijzondere omstandigheden, zoals het coronavirus, tijdelijk minder werk voor je personeel hebt, kun je voor je werknemers werktijdverkorting aanvragen. Je vraagt dan voor hen over de uren die zij niet werken een tijdelijke WW-uitkering aan. Coronavirus, 5 tips voor werkgevers Het…
26-01-2020
Een verzuimbeleid is wettelijk verplicht voor ieder bedrijf in Nederland met personeel. Hoe kun je een goed verzuimbeleid maken? 8 tips voor ondernemers in het MKB. Als je werknemers in dienst hebt, krijg je vroeg of laat te maken met verzuim. Zodra een werknemer ziek is, moet je als werkgever…
13-11-2019
Voor je het weet, is het 2020. Hoog tijd om te onderzoeken of je jouw spaargeld handig kunt inzetten om fiscaal voordeel te behalen. Wij hebben vier tips voor je verzameld. De fiscus beschouwt spaargeld en beleggingen als vermogen en heft er belasting over. Gelukkig geldt dat in 2020 niet voor…
03-11-2019
De arbeidsmarkt is volop in beweging. In 2015 trad de Wet werk en zekerheid in werking. Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking om een aantal knelpunten aan te pakken. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen We hebben de zes belangrijkste veranderingen voor u op een…
27-10-2019
Wat is een MKB verzuim-ontzorgverzekering? Is deze verzekering verplicht voor ondernemers in het MKB? En wat is het verschil met een normale verzuimverzekering? De antwoorden op een rij. Voor veel werkgevers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) is ziekteverzuim een groot risico. Als je werknemer…
20-10-2019
Bij de meeste hypotheken die tegenwoordig worden afgesloten, betaal je het geleende geld tijdens de looptijd ervan terug. Toch bestaat de aflossingsvrije hypotheek nog wel. Maar wat zijn precies de spelregels? Bij een aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd niet af. Aan het einde…
18-09-2019
Op Prinsjesdag 2019 zijn er een aantal aanpassingen aangekondigd voor ondernemers met personeel. Wat gaat er gebeuren? De gevolgen voor werkgevers op een rij. De overheid kondigde 11 aanpassingen aan die gevolgen gaan hebben voor jou als ondernemer met personeel. Namelijk: 1. Vrije ruimte…
15-09-2019
Als jouw huis meer waard is dan het bedrag van je hypotheek, heb je overwaarde. Dat geld zit echter vast in stenen. Maar stel dat je het zou willen gebruiken voor een verbouwing of als aanvulling op je pensioen? Welke mogelijkheden heb je dan? De waarde van de meeste koopwoningen is weer op het…
30-08-2019
Wij zijn op zoek naar een Commercieel administratief medewerk(st)er voor 20 tot 40 uur per week. Het is een afwisselende job met veel uitdaging en verantwoordelijkheid op ons kantoor in het mooie Linschoten. Ben je communicatief sterk, georganiseerd en een regelaar? Lees dan gauw verder voor meer…
21-07-2019
Wat is beroepsaansprakelijkheid precies? Hoe voorkom je aansprakelijkheid door beroepsfouten? En wat is het verschil met bedrijfsaansprakelijkheid? Een uitleg voor ondernemers in het MKB. Beroepsaansprakelijkheid, wat is het? Beroepsaansprakelijkheid gaat over beroepsfouten waarvoor jouw…
20-06-2019
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is in aantocht. Deze wet moet vast personeel aantrekkelijker maken. Het ontslagrecht wordt aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. Alles op een rij. Nog geen drie jaar na de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ) lanceerde…
09-04-2019
Stel, een van je werknemers loopt letsel op bij een ongeval. Dat kan een verkeersongeval zijn, een hondenbeet of een val in een gat in de straat waar op dat moment gewerkt wordt. Je werknemer kan daardoor maanden uitgeschakeld zijn. Dat is niet alleen vervelend voor je collega, maar ook voor jou…
28-03-2019
Jonge mensen hebben steeds minder op met geldzaken. Hoe leert jouw kind om wel financieel bewust en zelfredzaam te worden? Veel jongvolwassenen tussen 25 en 34 jaar hebben een hekel aan geldzaken. Als reden voor die ‘geldregelhekel’ noemen ze vaak ‘dan zie je meteen wat er over is van je…