25-10-2020
Zorgverlof is verlof dat een werknemer kan opnemen om zieke naasten de zorg te geven die ze nodig hebben. Lees wanneer werknemers recht hebben op zorgverlof, of dit betaald is en hoe ze het kunnen aanvragen.
Zorgverlof heeft een bredere reikwijdte dan andere soorten verlof. Waar deze…
11-10-2020
Een ziekteverzuimverzekering is geen overbodige luxe in het MKB. Een zieke werknemer kan je bedrijf namelijk veel geld kosten. Met een verzuimverzekering dek je de loondoorbetaling bij ziekte van je personeel. Vijf vragen en antwoorden.
24-05-2020
Werken en ondernemen in de 1,5-meter-economie vergt de nodige flexibiliteit. Hoe maak je werkplekken op kantoor coronaproof? Welke gedragsregels gelden er voor personeel? Tips en voorbeelden uit de zakelijke dienstverlening. De komende maanden of zelfs jaren zullen er nog…
10-05-2020
Wat is de werkkostenregeling? Hoe groot is de vrije ruimte? Waar moet ik op letten? Tien vragen en antwoorden over de werkkostenregeling (WKR), een belangrijke fiscale regeling. 1. Wat is de werkkostenregeling? De werkkostenregeling (WKR) is een fiscale regeling die de oude regelingen…
24-04-2020
1. Wat is een cyberverzekering? Een cyberverzekering beschermt je bedrijf tegen alle vormen van cybercrime. Je krijgt van veel verzekeraars ook de nodige hulp om cyberaanvallen te voorkomen en ermee om te gaan. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding als je de dupe bent van…
05-04-2020
Als je door bijzondere omstandigheden, zoals het coronavirus, tijdelijk minder werk voor je personeel hebt, kun je compensatie krijgen voor je loonkosten. Normaal gesproken kreeg je die compensatie via Werktijdverkorting. Door de gevolgen van het coronavirus wordt is er nu een Noodfonds…
21-03-2020
Het coronavirus heeft grote gevolgen voor ondernemers in de horeca. Hoe kun je de financiële impact verkleinen? Een van de opties is het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), dat tijdelijk in de plaats komt van de werktijdverkorting. Heb je tijdelijk minder werk door bijzondere…
11-03-2020
Als je door bijzondere omstandigheden, zoals het coronavirus, tijdelijk minder werk voor je personeel hebt, kun je voor je werknemers werktijdverkorting aanvragen. Je vraagt dan voor hen over de uren die zij niet werken een tijdelijke WW-uitkering aan. Coronavirus, 5 tips voor werkgevers Het…
26-01-2020
Een verzuimbeleid is wettelijk verplicht voor ieder bedrijf in Nederland met personeel. Hoe kun je een goed verzuimbeleid maken? 8 tips voor ondernemers in het MKB. Als je werknemers in dienst hebt, krijg je vroeg of laat te maken met verzuim. Zodra een werknemer ziek is, moet je als werkgever…
03-11-2019
De arbeidsmarkt is volop in beweging. In 2015 trad de Wet werk en zekerheid in werking. Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking om een aantal knelpunten aan te pakken. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen We hebben de zes belangrijkste veranderingen voor u op een…
27-10-2019
Wat is een MKB verzuim-ontzorgverzekering? Is deze verzekering verplicht voor ondernemers in het MKB? En wat is het verschil met een normale verzuimverzekering? De antwoorden op een rij. Voor veel werkgevers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) is ziekteverzuim een groot risico. Als je werknemer…
18-09-2019
Op Prinsjesdag 2019 zijn er een aantal aanpassingen aangekondigd voor ondernemers met personeel. Wat gaat er gebeuren? De gevolgen voor werkgevers op een rij. De overheid kondigde 11 aanpassingen aan die gevolgen gaan hebben voor jou als ondernemer met personeel. Namelijk: 1. Vrije ruimte…
21-07-2019
Wat is beroepsaansprakelijkheid precies? Hoe voorkom je aansprakelijkheid door beroepsfouten? En wat is het verschil met bedrijfsaansprakelijkheid? Een uitleg voor ondernemers in het MKB. Beroepsaansprakelijkheid, wat is het? Beroepsaansprakelijkheid gaat over beroepsfouten waarvoor jouw…
20-06-2019
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is in aantocht. Deze wet moet vast personeel aantrekkelijker maken. Het ontslagrecht wordt aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. Alles op een rij. Nog geen drie jaar na de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ) lanceerde…
01-05-2018
Per 1 juli 2017 is een nieuwe Arbowet van kracht geworden. Om werkgevers de tijd te geven helemaal aan de nieuwe wet te voldoen, geldt er een overgangsregeling tot 1 juli 2018. Binnenkort moet u dus echt Arbo-proof zijn.
U heeft een jaar de tijd gehad om maatregelen te treffen waarmee…
14-04-2018
Een grote showroom, kantoren met glaswanden en winkels met grote vitrines en winkelruiten. Mooi al dat glas, maar ook risicovol. Als het glas breekt, heeft u een probleem. Snel herstel is dan beslist noodzakelijk. Maar wie schakelt u in?
12-04-2018
U heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten om zeker te zijn van inkomsten, als u door ziekte of een aandoening langdurig niet kunt werken. Maar tot welke leeftijd keert deze verzekering uit?
U heeft misschien jaren geleden een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)…
06-04-2018
Sinds de start van #MeToo staat seksuele intimidatie hoog op de agenda, ook in het bedrijfsleven. U wilt natuurlijk voorkomen dat een van uw medewerkers onheus bejegend wordt. De wetgever verplicht u bovendien om hiervoor maatregelen te treffen. Wat kunt u doen?
05-04-2018
U zit te springen om personeel en denkt erover om buiten Nederland te gaan werven. Dan komen er heel wat vragen op u af. Want mag u wel buitenlanders aannemen? Welke rechten en plichten hebben deze arbeidskrachten? En hoe zit het met de verzekeringen?
14-03-2018
In 2017 is het aantal ongevallen met vrachtauto’s met 20 procent gestegen. De totale schadepost steeg met dertig tot vijftig miljoen euro. Waar ligt dat aan? En wat betekent dat voor uw risico’s en uw verzekeringen?
De economie is sinds een aantal jaar weer aan het groeien en daardoor…