14-11-2008
Elk jaar kunt u wisselen van zorgverzekeraar. Toch maken maar weinig mensen gebruik van die mogelijkheid. Voor komend jaar stapt naar verwachting zo’n vijf procent van de verzekerden over.
Veel consumenten maken geen gebruik van de switchmogelijkheid omdat ze tevreden zijn met hun…
14-11-2008
De 27 ministers van Financiën van de Europese Unie hebben onlangs besloten om spaarders meer zekerheid te bieden.
De spaardepositogarantie is in Europees verband (tijdelijk) verhoogd tot minimaal 50.000 euro. Nederland heeft besloten dat garantiebedrag te verdubbelen tot 100.000 euro.…
31-10-2008
Een aantal ondernemers grijpt de huidige kredietcrisis aan als excuus om later dan normaal een factuur te voldoen. Deurwaarders merken dat momenteel de betalingsachterstanden van bedrijven flink oplopen.
Zij constateren ook dat die bedrijven dankbaar gebruik maken van de financiële…
31-10-2008
Al is het slechts met enkele procenten, de kosten voor de zorgverzekering gaan komend jaar weer omhoog. U kunt als werkgever voor uw medewerkers een collectieve zorgverzekering afsluiten.
Dat biedt hen dezelfde mogelijkheden op een verzekering op maat, maar kan hen wel een…
31-10-2008
Als het aan de overheid ligt, werkt iedereen uiteindelijk langer door. Eerder met pensioen wordt een luxe die lang niet voor iedereen is weggelegd. Sparen voor verlof met de levensloopregeling blijft aantrekkelijk.
Deze regeling maakt het mogelijk voor uw medewerkers om tussentijds…
14-10-2008
Het kabinet heeft in zijn plannen voor volgend jaar veel aandacht voor het verhogen van de arbeidsparticipatie. Meer mensen moeten aan het werk en degenen die aan het werk zijn, moeten het liefst langer doorgaan.
Om dat laatste te stimuleren is in de Rijksbegroting 2009 de…
14-10-2008
Een kwart van de gescheiden Nederlanders kan de eerste vijf jaar na de scheiding moeilijk rondkomen. Meer dan een derde is ontevreden met hun financiële situatie.
Dit concludeert het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, na een verkennend…
29-09-2008
Het merendeel van de mkb-ondernemers (59%) maakt zich zorgen over de gevolgen van verzuim voor de onderneming. Toch heeft bijna driekwart niet de loondoorbetaling bij verzuim verzekerd.
Bijna de helft van de ondernemers denkt dat in het bedrijf voldoende voorzorgsmaatregelen zijn…
29-09-2008
Nederlandse werknemers hebben over het algemeen maar weinig zin om langer door te werken. Slechts 13 % wil doorwerken na zijn 65e, maar alleen als daar extra beloning tegenover staat.
Die extra beloning komt er, in de vorm van de mogelijkheid de AOW uit te stellen en later, met een…
29-09-2008
Als ondernemer kunt u het zich niet veroorloven arbeidsongeschikt te worden. Dat betekent namelijk een aanslag op uw bedrijfscontinuïteit en op uw privé-inkomen.
Dat beseffen de meeste ondernemers wel, maar toch heeft ongeveer de helft zich niet verzekerd tegen de gevolgen van…
18-09-2008
De plannen die het kabinet in de Miljoenennota gepresenteerd heeft, staan voor een belangrijk gedeelte in het teken van het vergroten van de arbeidsparticipatie. Meer mensen moeten aan het werk en werkenden moeten langer doorwerken.
18-09-2008
Alle maatregelen die het kabinet heeft voorgesteld om het bedrijfsleven te ondersteunen, lijken een beetje voorbij te gaan aan de zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Zij gaan er financieel niet echt op vooruit.
Het meest in het oog springt de bevriezing van de…
11-09-2008
Slechts een op de vijf mensen weet dat de AOW-partnertoeslag in 2015 wordt afgeschaft. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Nu krijgen partners die nog geen 65 jaar zijn en geen of weinig inkomen hebben, een toeslag van maximaal 50…
11-09-2008
Mensen kunnen als ze willen hun AOW straks maximaal vijf jaar later laten ingaan. Dat is een voorstel van minister Donner van Sociale Zaken dat nu bij de Raad van State voor advies ligt.
Wie zijn AOW later laat ingaan, ontvangt in de plannen van Donner dan ook een hogere uitkering.…
11-09-2008
Veel mensen denken dat een overlijdensrisicoverzekering hetzelfde is als een uitvaartverzekering. Hoewel beide verzekering tot uitkering komen als de verzekerde overlijdt, is er wel degelijk verschil.
Afhankelijk van de soort uitvaartverzekering die u heeft afgesloten, ontvangen…
19-08-2008
Het kabinet wil in 2009 inzetten op innovatie en winstgevendheid van het bedrijfsleven. In de Miljoenennota is een flink aantal maatregelen gepresenteerd dat voor ondernemers de kosten en de administratieve lasten omlaag brengt.
15-08-2008
Volgens recent onderzoek lopen de premies van uitvaartverzekeringen flink uiteen. Een goed advies betaalt zich daarom altijd uit.
Veel mensen hebben lang geleden een uitvaartverzekering afgesloten. Op het moment dat die verzekering uitkeert, blijkt vaak pas dat het verzekerde bedrag…
15-08-2008
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is tegenwoordig tien jaar geldig. Woningeigenaren met het certificaat hoeven niet meer na vijf jaar een hercertificaat aan te vragen.
Het PKVW is een beproefd middel tegen woninginbraak. Cijfers tonen aan dat de kans op inbraak in woningen met…
15-08-2008
Nederlanders geven gemiddeld ruim tien procent van hun inkomen uit aan diverse verzekeringspremies. Alleen de Britten besteden een groter percentage aan verzekeringen.
Verzekeringen vertegenwoordigen een groot financieel belang. In de premie die u betaalt en in het risico dat u…
14-07-2008
Vakantiegangers doen er verstandig aan vooraf te checken of hun laptop wel verzekerd is tijdens hun reis naar het buitenland. Laptops of notebooks zijn namelijk niet altijd gedekt door de standaard reisverzekering.
Uit recent onderzoek blijkt dat inmiddels 35 procent van de…