25-11-2014
Bouwbedrijven zijn weer wat optimistischer over hun omzetkansen. Maar de winst die u maakt kan snel verloren gaan als u opdraait voor hoge schadekosten. Een maatwerkverzekering met een scherpe premie verkleint dat risico.
Na een forse periode waarin de bouw in zwaar weer verkeerde,…
11-11-2014
Voor 19 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt. Gaat u meer of juist minder betalen? Hoe kunt u zelf uw premie omlaag brengen? Wij denken graag met u mee.
In 2015 komt het eigen verplichte eigen risico op 375 euro. Heeft u de afgelopen jaren uw eigen…
11-11-2014
In de wintermaanden wordt er vaker ingebroken, dat weet de politie al jaren. Een inbraak heeft grote gevolgen voor uw gevoel van veiligheid en voor uw portemonnee. Met een goede verzekering beperkt u de financiële schade.
In 2013 werd er in Nederland 87.480 keer ingebroken, wat…
28-10-2014
De werkkostenregeling is volgend jaar verplichte kost voor alle werkgevers. Een mooi moment om alle employee benefits weer eens onder de loep te nemen. Hoe zorgt u voor een mooi pakket aan extra’s?
Voor vrije vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers geldt per 1 januari 2015 voor…
28-10-2014
Het is bijna niet te begrijpen hoe bedrijven in het verleden het konden stellen zonder computers en geavanceerde elektronica. Maar hoe groot de voordelen ook zijn, er zijn ook behoorlijke risico’s.
Ook uw bedrijf is afhankelijk geworden van goed draaiende computers en specifieke…
28-10-2014
Schommelende inkomsten zijn inherent aan het ondernemerschap. Als u geen reserves heeft en geen inkomensverzekeringen, kan dat een risico zijn voor uw bedrijfscontinuïteit. Tref maatregelen en voorkom een faillissement.
De economische crisis van de afgelopen jaren heeft helaas tot…
14-10-2014
Als u dit jaar over wilt stappen naar een andere zorgverzekeraar, moet u voor eind december een nieuwe keuze hebben gemaakt. Hoe komt u tot een goed oordeel? Raadpleegt u een vergelijkingssite of een adviseur?
Om erachter te komen of u beter uit bent bij een andere zorgverzekeraar…
14-10-2014
Uw kind studeert en gaat op kamers. Dat betekent dat hij meer financiële verantwoordelijkheid zal gaan dragen. Op welke inkomsten kan hij rekenen? En welke verzekeringen moet hij regelen?
Uw kind kan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geld lenen om de studietijd te betalen.…
14-10-2014
De uitvaartverzorger, rouwkaarten, bloemen en een koffietafel. Zelfs een eenvoudige uitvaart kost geld, gemiddeld 7000 euro. Wie gaat deze kosten betalen?
Uw spaarpotje U kunt geld opzij leggen voor uw uitvaart. Maar uit vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat u…
17-09-2014
Een van de belangrijkste veranderingen in 2015 is de overgang van jeugdzorg en zorg voor langdurig zieken en ouderen naar gemeenten en zorgverzekeraars. Dat heeft ook gevolgen voor de voorwaarden en de premie van de basisverzekering.
Het is een gigantische operatie: de overgang van de…
17-09-2014
In de loop van 2014 heeft de huizenmarkt duidelijk tekenen van herstel laten zien. De woningverkopen namen toe en de huizenprijzen stabiliseerden. De overheid wil de doorstroming op de koopmarkt en de huurmarkt verder bevorderen.
Om de doorstroming op de huizenmarktmarkt te bevorderen…
17-09-2014
De miljoenennota had dit jaar als thema ’Uit de schaduw van de crisis’. Dit thema is gekozen omdat het beter gaat met de Nederlandse economie. Wel is het herstel volgens het kabinet broos en gevoelig voor internationale ontwikkelingen.
17-09-2014
De overheid wil werken lonend maken en streeft ernaar om de belasting op arbeid te verlichten. Dat gebeurt dit jaar al een beetje. Lastenverzwaringen die ons in het vooruitzicht waren gesteld worden deels teruggedraaid.
Het tarief voor de 1e schijf van de inkomstenbelasting bedraagt…
17-09-2014
Nadat de koopkracht van de Nederlanders jarenlang is gedaald, is er in 2015 sprake van een stijging. Gemiddeld gaan we er 0,5 procent op vooruit. Maar het goede nieuws geldt niet voor iedereen.
De koopkracht stijgt omdat het reële inkomen stijgt, de pensioenpremies dalen en eerder…
17-09-2014
Het Nederlandse belastingstelsel is ingewikkeld en toe aan herziening. Het centrale idee daarbij is dat de werkgelegenheid gestimuleerd kan worden door de belasting op arbeid te verlagen. Volgend jaar wordt daarmee een eerste stap gezet.
17-09-2014
Na zware economische tijden is er weer ruimte voor groei bij het bedrijfsleven. Het kabinet wil die groei stimuleren onder andere door de financieringsmogelijkheden voor mkb-ers te vergroten.
Voor het bedrijfsleven als geheel lijkt het herstel te zijn ingezet. Bij de faillissementen…
17-09-2014
Een gunstige geografische ligging en een goed ondernemersklimaat maken dat de uitgangspositie van het Nederlandse bedrijfsleven gunstig is. Om economische groei te stimuleren en uitdagingen aan te kunnen, is innovatie echter van groot belang.
26-08-2014
Wel eens gehoord van de Europese richtlijn Environmental Liability Directive (ELD)? Nee? Dan bent u niet de enige. Veel ondernemers kennen deze richtlijn over aansprakelijkheid bij milieuschade niet. Terwijl daar flinke verantwoordelijkheden mee gepaard gaan.
26-08-2014
Het stressgerelateerde ziekteverzuim is in de eerste helft van dit jaar fors gestegen. Voor ondernemers is dat slecht nieuws. Verzuim door stress duurt gemiddeld 4 maanden en kost ruim 20.000 euro.
Nog nooit veroorzaakten stressklachten zoveel verzuim als in de eerste helft van dit…
26-08-2014
Ondernemers zijn werklustig en positief ingesteld en worden daarom op een incidentele verkoudheid na, niet ziek. Het zou mooi zijn als dit waar is. De werkelijkheid is toch wat anders.
Inderdaad: het ziekteverzuim van ondernemers ligt een stuk lager dan van medewerkers in loondienst.…