26-05-2015
Schade door bedrijfscriminaliteit kan behoorlijk in de papieren lopen. U kunt zelf maatregelen treffen om bepaalde vormen van criminaliteit tegen te gaan. Maar komt u ook eens praten over de manier waarop u zich kunt verzekeren.
Uit een onderzoek van ING naar bedrijfscriminaliteit…
26-05-2015
Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Ja of nee? Die discussie laait ieder jaar weer op. Verplichten gaat veel ondernemers te ver, maar over het inkomensrisico nadenken kan altijd.
Onlangs begon CNV-voorzitter Mauric Limmen er weer over. Volgens…
26-05-2015
Bedrijfsrisico’s kunnen niet altijd los van elkaar gezien worden. Om risico’s goed te beheersen is daarom een integrale aanpak nodig waarbij zowel risicomanagers als bestuurders betrokken zijn.
Dat blijkt uit de tweejaarlijkse Global Risk Management Survey van Aon, waarvoor meer dan…
12-05-2015
Pinkpop, de Zwarte Cross, Lowlands, Mysteryland, het festivalseizoen is weer aangebroken. Voor velen iets om naar uit te kijken. Een of meer dagen samen genieten van gezelschap en muziek. Voor een extra goed gevoel nog even een paar tips.
12-05-2015
Iedere dag wordt in Nederland in zo’n 200 woningen ingebroken. Door preventief maatregelen te nemen kunt u een hoop ellende voorkomen. Toch het slachtoffer geworden? Met een goede inboedelverzekering is de materiële schade gedekt.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil het…
12-05-2015
De caravan is in Nederland bijzonder populair. Logisch, want het is flexibel en voordelig reizen met zo’n mobiele woning. Maar als u erop trekt, moet uw caravan tiptop in orde zijn. En uw verzekering ook.
ederland heeft de grootste caravandichtheid van Europa: jaarlijks werden altijd…
28-04-2015
De klimaatverandering in Nederland zal volgens het Verbond van Verzekeraars tot meer schade leiden. U kunt wachten tot het zover is óf alvast nadenken over preventieve maatregelen en aanpassingen van uw verzekeringen.
Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van…
28-04-2015
Als kleine ondernemer of zzp’er heeft u er hoogstwaarschijnlijk ook mee te maken: klanten die te laat betalen. Wat zijn uw mogelijkheden om de wanbetalers op andere gedachten te brengen?
Een constante cashflow is belangrijk voor uw onderneming en te veel onbetaalde facturen kunnen uw…
28-04-2015
De stroomstoring van laatst was een van de grootste ooit in ons land. Veel bedrijven liepen door de storing schade op. Hoe krijgt u als ondernemer deze kosten vergoed?
De omvang van de stroomstoringschade is nog precies niet bekend, maar zeker is dat die in de miljoenen loopt.…
14-04-2015
En als geld geen rol zou spelen, zou volgens onderzoek van de ANWB ruim 20 procent van de Nederlanders een sabbatical nemen voor een mooie, lange rondreis. Moet zo’n wereldreis een droom blijven of kunt u die echt waarmaken?
Tja, wat heeft u nodig om een lange reis te kunnen maken?…
14-04-2015
Het voorjaar staat voor de deur en wie heeft er dan geen zin om lekker lange fietstochten te maken? Gaat u op pad en kiest u voor een elektrische fiets? Zorg dan voor een goede e-bikeverzekering.
De elektrische fiets wordt ieder jaar populairder. Vorig jaar was bijna 1 op de 5 van…
14-04-2015
U heeft op dit moment zelf de regie over uw geldzaken. Gelukkig wel. Maar er kan een moment komen dat u door ziekte of een ongeval niet in staat bent beslissingen te nemen. Notarissen dringen erop aan dat u iemand aanwijst die in dat geval uw zaken behartigt.
24-03-2015
Per 1 juli 2015 gaan er nieuwe regels gelden in het ontslagrecht. Wat zijn de belangrijkste veranderingen en wat zijn de gevolgen voor u als werkgever? En wat betekenen de nieuwe regels voor uw medewerkers?
1. De ontslagroute Op dit moment kunt u als werkgever kiezen of u de…
24-03-2015
Het ziekteverzuim in Nederland lag in 2014 op 3,9%, vrijwel gelijk aan dat van het jaar daarvoor. Toch is er reden voor ongerustheid. Het verzuim door stress neemt namelijk sterk toe.
Volgens cijfers van een landelijke arbodienst vormen stressklachten de belangrijkste verzuimoorzaak…
24-03-2015
Zowel voor vaste medewerkers als voor flexwerkers heeft u verantwoordelijkheden voor het geval zij ziek worden of arbeidsongeschikt raken. Sturen op deze kosten wordt daarbij steeds belangrijker. Hoe verzekert u zich bijvoorbeeld?
10-03-2015
U heeft als huiseigenaar onlangs een recente WOZ-beschikking van uw gemeente ontvangen, waarin de WOZ-waarde van uw woning staat vermeld. Als deze naar uw mening te hoog is, kunt u bezwaar aantekenen. Dat kan lagere gemeentelijke belastingen opleveren.
10-03-2015
Steeds vaker denken Nederlanders na over hun eigen uitvaart. Zij willen zélf bepalen hoe die eruitziet en kiezen niet langer voor de standaardvorm van een uitvaartmaatschappij. Wat zijn de trends in uitvaartwensen?
Persoonlijk karakter Wie was de overledene en hoe wil hij herdacht…
10-03-2015
De Nederlandse bevolking vergrijst en dat gaat onontkoombaar gepaard met meer zorg. Om maatwerk te leveren en de kosten niet te hard te laten stijgen, is de zorg sinds kort anders georganiseerd. Waar kunt u op rekenen als u als oudere thuis blijft wonen?
24-02-2015
Geschat wordt dat het Nederlandse bedrijfsleven ieder jaar zo’n 400 miljoen euro schade lijdt door acquisitiefraude. De criminelen die hier achter zitten, waren altijd moeilijk aan te pakken. Maar dat gaat veranderen.
Bij acquisitiefraude wordt u als ondernemer benaderd door een…
24-02-2015
Het goede nieuws: in 2014 werden er minder auto’s gestolen dan het jaar daarvoor. Het minder goede nieuws: gestolen auto’s worden minder vaak teruggevonden. Word geen willoos slachtoffer, maar wees autodieven voor.
In 2014 werden er een kleine elfduizend auto’s ontvreemd, maar liefst…