20-09-2007
Uw brutoloon zal volgend jaar waarschijnlijk iets omhoog gaan, maar door hogere kosten is de kans groot dat u aan het einde van de maand iets minder overhoudt. Welke maatregelen uit de Miljoenennota 2008 gaan u geld kosten?
Allereerst gaat de premie voor uw ziektekostenverzekering…
20-09-2007
Met de maatregelen uit de Miljoenennota 2008 wil de regering onder meer de arbeidsparticipatie vergroten en milieuvriendelijk gedrag (fiscaal) belonen.
Om de arbeidsparticipatie (het aantal werkenden) te vergroten, vindt er een aantal wijzigingen plaats in de heffingskortingen. Die…
13-09-2007
Periodieke uitkeringen uit een zogeheten stamrecht, worden niet in mindering gebracht op de (WW-)uitkering. Dat heeft staatssecretaris Aboutaleb verklaard en daarmee maakt hij een einde aan veel onduidelijkheid.
Een werkgever kan zijn ontslagen werknemer een ontslagvergoeding (gouden…
13-09-2007
Uit recent onderzoek blijkt dat veel mensen tussen de 50 en 65 jaar met een eigen woning niet verhuizen, omdat ze uiteindelijk de overwaarde willen gebruiken om hun pensioen aan te vullen. Of dat verstandig is, hangt af van ieders persoonlijke situatie.
13-09-2007
Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006, kent elke ziektekostenverzekering een no-claimregeling.
Die wordt met ingang van volgend jaar vervangen door een eigen risico. Voor 2007 geldt nog de no-claimregeling. Als u niet of nauwelijks een beroep doet op uw…
15-08-2007
Gemiddeld heeft iedere Nederlander acht verzekeringen. Een op de drie Nederlanders heeft tien of meer verzekeringen afgesloten.
Een aantal verzekeringen is verplicht, zoals een aansprakelijkheidsverzekering voor uw auto en een zorgverzekering. Daarnaast heeft u verzekeringen die…
15-08-2007
Vrijwel iedereen heeft er één, maar eigenlijk besteedt niemand er echt aandacht aan.
Toch is uw aansprakelijkheidsverzekering één van de belangrijkste verzekeringen voor u en uw gezin. De uitdrukking een ongeluk zit in een klein hoekje lijkt bedacht voor de…
13-07-2007
Het kabinet verlaagt de APK-frequentie voor personenauto’s en lichte bestelauto’s die op benzine rijden.
De eerste vier jaar is één keuring verplicht, de vier jaar daarna één keuring per twee jaar en na acht jaar jaarlijks. De ministerraad heeft dit besloten op voorstel van minister…
13-07-2007
Wat kost een uitvaart, dat is ongeveer dezelfde vraag als: wat kost een auto. Alles hangt af van uw persoonlijke wensen.
Er worden wel richtprijzen gegeven voor een ’standaard’ uitvaart: gemiddeld gaat men uit van tussen de zes- en achtduizend euro. Maar als u geen doorsnee uitvaart…
13-07-2007
Slechts 12 procent van de Nederlanders is in bezit van de European Health Insurance Card of ’Europese gezondheidskaart’.
Deze kosteloze kaart kan van pas komen tijdens uw vakantie of tijdelijke werk in het buitenland. Met de Europese gezondheidskaart heeft u recht op medisch…
14-06-2007
Een flink gedeelte van de Nederlanders heeft zijn inboedel en opstal onvoldoende verzekerd. En het blijkt dat veel mensen niet weten wat het verzekerd bedrag van hun inboedelverzekering is.
Een te laag verzekerd bedrag kan al snel ontstaan. Bijvoorbeeld als u uw woning heeft verbeterd…
14-06-2007
Samenwonende stellen maken vaak geen goede afspraken over fiscale, juridische en financiële zaken. Daardoor laten ze in veel gevallen geld liggen, maar nemen ze ook onnodige risico’s.
Op fiscaal gebied is het belangrijk om uw zaken goed te regelen. Zo kan het voordelig zijn om een…
14-06-2007
Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft onlangs het startschot gegeven voor de reclamecampagne Wijs op Reis. Het ministerie vindt het belangrijk dat mensen goed voorbereid op reis gaan.
Ruim 25 procent van de vakantiegangers is ooit in het buitenland in de problemen geraakt. De…
14-05-2007
U kent ze waarschijnlijk vooral van televisie, de topadvocaten die bekende verdachten bijstaan in spraakmakende zaken. Topadvocaten heten ze ook vanwege hun prijskaartje. Een uurtarief van 450 euro is geen uitzondering.
Maar ook minder bekende advocaten rekenen een stevig uurtarief.…
14-05-2007
Spaarloon is minder populair geworden. Er is door werknemers minder ingelegd en het aantal spaarloonrekeningen is afgenomen.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferde dat er vorig jaar iets meer dan een miljard euro is gespaard via de spaarloonregeling. In 2005 was dat nog…
14-05-2007
Ongeveer een op de zes Nederlanders weet precies hoe hoog het eigen pensioen is. Een op de drie mensen zegt zich niet druk te maken om het pensioen.
Dit blijkt uit een onderzoek van stichting Pensioenkijker (http://www.pensioenkijker.nl). Daaruit blijkt ook dat de groep die geen enkel…
18-04-2007
Met een voorjaar dat warmterecords breekt, lijkt elke dag in de tuin of op het balkon wel een vakantiedag. Blijft u deze zomer thuis of gaat u toch op reis?
Frankrijk is en blijft voor Nederlanders de populairste vakantiebestemming. Maar met alle stuntaanbiedingen van…
18-04-2007
Als een van de partners van een echtpaar of samenwonend paar overlijdt en de ander blijft in de woning wonen, dan betaalt de overblijvende partner in een aantal gevallen meer successierecht voor de koopwoning.
Voorheen ging de Belastingdienst bij het bepalen van de hoogte van de…