Welke verzekeringen heb je nodig? Ontdek de verplichte en aanbevolen dekkingen

Verzekeringen zijn een belangrijk hulpmiddel om je financieel te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Sommige verzekeringen zijn wettelijk verplicht, terwijl andere verstandig zijn om te overwegen. Het aantal verzekeringsmogelijkheden is groot, waardoor het soms lastig is om te bepalen welke verzekeringen je echt nodig hebt. In dit artikel zetten we de verplichte en aanbevolen verzekeringen voor je op een rij.

Welke verzekeringen zijn verplicht?
1. Zorgverzekering: woon je in Nederland en ben je ouder dan 18 jaar, dan is een zorgverzekering verplicht.
2. Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA): ben je in het bezit van een auto, motor, brommer of scooter, dan dien je deze te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid.
3. Wil je een hypotheek afsluiten voor een koopwoning, dan zal de bank je verplichten een opstalverzekering/woonhuisverzekering af te sluiten.

Welke verzekeringen worden aanbevolen?
1. Inboedelverzekering: dekt schade aan je inboedel, bijvoorbeeld na een woningbrand. Let bij het afsluiten van een inboedelverzekering ook op buitenhuisdekking en nieuwwaardedekking.
2. Aansprakelijkheidsverzekering: dekt schade aan anderen en hun eigendommen, bijvoorbeeld bij ruitschade na een ongelukje tijdens een potje voetbal.
3. Overlijdensrisicoverzekering (ORV): keert geld uit bij overlijden.
4. Woonlastenverzekering: keert geld uit bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.
5. Uitvaartverzekering: is bedoeld om de kosten van een uitvaart te dekken. Deze kunnen al snel oplopen tot gemiddeld € 7.500 voor een crematie en € 9.500 voor een begrafenis.

Pakketverzekering voor ultieme dekking
Combineer een aansprakelijkheids-, opstal- en inboedelverzekering tot een pakketverzekering voor naadloze dekking zonder gaten in de dekking. Voeg eventueel een doorlopende reisverzekering en een rechtsbijstandverzekering toe voor nog meer uitgebreide bescherming.

Als Erkend Financieel Adviseur staan wij klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor jouw situatie. Aarzel niet om contact op te nemen wanneer je vragen hebt over jouw verzekeringen. Bel ons op 0348 - 41 03 02 of mail naar info@adviesvanaka.nl (mailto:info@adviesvanaka.nl).

Verplichte en aanbevolen verzekeringen Verplichte en aanbevolen verzekeringen