Bespaar op je woonlasten door te verduurzamen

De afgelopen anderhalf jaar zijn de gemiddelde woonlasten behoorlijk gestegen, onder andere door de hoge energieprijzen. Dankzij het huidige prijsplafond voor energie is de energierekening in 2023 beter betaalbaar. In 2024 zal dit prijsplafond echter weer verdwijnen, waardoor dure energiekosten mogelijk weer een grotere impact op je woonlasten zullen hebben. In de toekomst besparen op je woonlasten? Dat kan door nu te verduurzamen.

Verduurzaam je woning
Uit de praktijk blijkt dat het verduurzamen van je woning vaak loont, zeker wanneer jouw woning een lager energielabel heeft. Verduurzaam je woning bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak of met betere isolatie. Wist je bijvoorbeeld dat je met spouwmuurisolatie zo’n € 400 tot € 750,- per jaar kunt besparen? Daarnaast zijn er nog verschillende andere manieren om te verduurzamen. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Doe dan de DuurzaamheidsScan (https://www.levenwonen.nl/duurzaamheidscan-new).

Verduurzaming financieren
Om te verduurzamen zul je moeten investeren. Een investering die je uiteindelijk weer terugverdient. Heb je op dit moment niet het spaargeld om je woning te verduurzamen? Ook dan kan er op financieel vlak vaak meer dan je denkt. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Bel ons op 0348 - 41 03 02 of mail naar info@adviesvanaka.nl.

Besparen door verduurzamen Besparen door verduurzamen