Gaat nieuwe regeling starters helpen aan nieuwbouwwoning?

In 2023 komt er een nieuwe regeling waarmee starters op de woningmarkt makkelijker een nieuwbouwwoning kunnen kopen: Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen, een initiatief van stichting Op Maat. Huishoudens waarbij het jaarinkomen ligt tussen € 40.000,- en € 65.000,- komen voor deze regeling in aanmerking.

Hoe kun je gebruik maken van deze regeling?
Om gebruik te kunnen maken van de regeling moet je ten eerste voldoen aan bovenstaande inkomensvoorwaarden. Daarnaast mag de nieuwbouwwoning die je wilt kopen niet duurder zijn dan € 355.000,-. Over de koopsom van de woning kun je een korting aanvragen, welke kan oplopen tot € 50.000,-.

De korting die je krijgt betreft een lening, die je bij de verkoop van je woning weer terug moet betalen. In het geval van overwaarde bij verkoop draag je ook een deel van de overwaarde af aan het fonds. De verwachting is dat de eerste woningkopers nog voor komende zomer gebruik kunnen maken van de regeling.

Het is nog even de vraag hoe effectief het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen gaat zijn. Projectontwikkelaars zullen zich namelijk moeten aansluiten bij het fonds. Daarnaast worden er relatief weinig woningen gebouwd met een koopsom onder € 355.000,- en blijft de hoogte van je hypotheek afhankelijk van je inkomen.

Meer weten over deze en andere regelingen?
Ben jij als starter op zoek naar een nieuwbouwwoning en wil je weten of jij straks gebruik kunt maken van deze regeling? Of ben je benieuwd of er een andere regeling is die past bij jouw situatie? Neem contact met ons op via 0348 - 41 03 02 of mail naar info@adviesvanaka.nl.

AKA -Nieuwe regeling voor starters op woningmarkt AKA -Nieuwe regeling voor starters op woningmarkt