Slipcursus bewijst zijn waarde bij glad weer

Buien met hagel of natte sneeuw, vorst en bevroren weggedeelten: het winterse weer heeft dan toch nog haar intrede gedaan. De kans op een ongeluk neemt daardoor direct toe. Hoe beheerst u uw auto?

 

Zodra het gaat sneeuwen en vriezen, besluit bijna de helft van de automobilisten geen risico te nemen en de auto thuis te laten. Wie wel in de auto stapt, doet dat met enige spanning. Logisch, want gladheid en sneeuwval maken autorijden risicovoller. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat 34 procent van de automobilisten wel eens schade opgelopen heeft door winterweer.

 

Controle over het stuur
De grootste onzekerheid bij rijden met slecht weer is de angst om de controle over het stuur te verliezen. Het is inderdaad heel eng als de auto slipt of als u op een gladde weg plotseling moet remmen of uitwijken. Als u zekerder achter het stuur wil zitten, is een slipcursus misschien iets voor u. In zo’n cursus leert u hoe u in een onverwachte situatie moet reageren en hoe u de auto onder controle houdt. Handig in de winter, maar ook bij hevige regenval.

 

Praktische cursus
Een slipcursus heeft een sterk praktisch karakter. Dat betekent dat u het theoriegedeelte direct in de praktijk brengt. Remmen en uitwijken op nat wegdek, een achterwielslip corrigeren, van een gladde 8%-helling afdalen, zijn zo een paar onderdelen die u op de trainingsdag oefent. Er zijn ook uitgebreidere trainingen waarin u bijvoorbeeld leert wat u moet doen als de auto te water raakt.

 

25% minder schade bij jongeren
Jonge automobilisten in Nederland hebben vier keer zo veel kans om betrokken te raken bij een auto-ongeluk dan automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. Mannen tussen de 18 en 24 jaar behoren tot de grootste brokkenmakers. Ook vallen in deze leeftijdscategorie de meeste dodelijke ongevallen. Uit schadecijfers blijkt dat jongeren die een slipcursus hebben gevolgd 25% minder schade veroorzaken dan jongeren die geen cursus volgden. Verschillende verzekeringsmaatschappijen geven daarom (jonge) klanten die deelnemen aan een slipcursus korting op de premie. Andere verzekeraars vergoeden de kosten van de cursus.

 

Autoverzekering
U kunt de kans op autoschade beperken, maar nooit helemaal voorkomen. Een goede autoverzekering blijft daarom belangrijk. Wilt u advies over een goed WA, of Beperkt Casco of AllRisk-verzekering? Neem dan contact op met ons kantoor.