Zorgverzekering: overstappen of niet?

Nog tot het eind van deze maand heeft u de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Veel mensen besluiten te blijven, maar waarom eigenlijk? Wat kan een overstap u opleveren?

 

Vorig jaar oriënteerde een kwart van de verzekerden zich op een nieuwe zorgverzekering. Toch maakte minder dan een op de tien de overstap. Waarom zou u bij uw huidige verzekeraar blijven?

 

Niet overstappen
Uit een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat 60% van de consumenten die het afgelopen jaar niet zijn overgestapt, bij hun zorgverzekeraar bleven omdat ze tevreden zijn. Maar er zijn ook andere redenen om te blijven. Circa een kwart van de ondervraagden geeft aan dat overstappen te veel tijd en moeite kost en dat ze nauwelijks verschil zien tussen de aanbieders. Ongeveer een op de tien zegt het te ingewikkeld te vinden om over te stappen.

 

Wel overstappen
De mensen die vorig jaar wel overstapten wisten gemiddeld 103 euro per persoon te besparen op alleen de basisverzekering. Voor een huishouden met twee personen is dat 206 euro. Als u ook nog eens voordeliger uit bent met uw aanvullende verzekering, loopt dat bedrag verder op. Zelfs als u tevreden bent over uw huidige zorgverzekeraar is dat toch een sterk argument om een overstap te overwegen.

 

Wij regelen het voor u
Vindt u het uitzoekwerk ingewikkeld of heeft u daar eenvoudig geen tijd voor? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij brengen in kaart welke zorgverzekering bij u past, gaan na of u ergens anders voordeliger uit bent en regelen de overstap voor u.