Lagere zorgpremie met hoger eigen risico

Voor 19 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt. Gaat u meer of juist minder betalen? Hoe kunt u zelf uw premie omlaag brengen? Wij denken graag met u mee.

 

In 2015 komt het eigen verplichte eigen risico op 375 euro. Heeft u de afgelopen jaren uw eigen risico niet (volledig) besteed, dan kunt u overwegen dat bedrag vrijwillig te verhogen, bijvoorbeeld met 500 euro. U krijgt dan een korting op de premie van gemiddeld 20 euro per maand. Dat is een mooie winst. Maar denk toch even na voor u beslist. Want als u onverhoopt in het ziekenhuis komt of een dure behandeling moet ondergaan, moet u die 875 euro eigen risico wel kunnen betalen. Heeft u voldoende achter de hand voor zo’n fors bedrag?

 

Aanvullend verzekeren?
Een andere manier om te besparen op de zorgpremie is door kritisch te kijken naar uw aanvullende pakket. Zitten er vergoedingen in waar u niet op zit te wachten? Welke zorgkosten wilt u absoluut verzekeren? Heeft u de afgelopen jaren vaak een beroep gedaan op vergoedingen? En kunt u deze zorg eventueel ook zelf betalen?

 

Overstappen
De ene verzekeraar is voordeliger dan de andere. Als alle premies bekend zijn, kunnen wij nagaan waar u het voordeligst verzekerd bent. Maar we kijken niet naar de premie alleen, wij vertellen u ook wat u van de verzekering kunt verwachten. Misschien kunt u uw zorgverlener niet zelf kiezen en moet u bepaalde extra kosten zelf betalen.

Neem contact op met ons kantoor na 19 november. Wij gaan met u in gesprek en adviseren u over de zorgverzekering die past bij uw wensen en behoeften.