Zorgverzekering vergelijken: website of adviseur?

Als u dit jaar over wilt stappen naar een andere zorgverzekeraar, moet u voor eind december een nieuwe keuze hebben gemaakt. Hoe komt u tot een goed oordeel? Raadpleegt u een vergelijkingssite of een adviseur?

 

Om erachter te komen of u beter uit bent bij een andere zorgverzekeraar moet u vergelijken. En dat is lastig. Want er zijn nogal wat zorgverzekeraars en die bieden allemaal iets anders. De basisverzekering is weliswaar qua vergoedingen bij alle aanbieders hetzelfde, maar u heeft wel de keuze uit zogenaamde budgetpolissen waarbij de verzekeraar bepaalt bij wie u behandeld wordt, of een gewone polis waarbij deze beperking niet geldt.

 

Grote verschillen in vergelijkingssites
Als het aankomt op de aanvullende pakketten is vergelijken nog moeilijker. Het soort vergoedingen en de hoogte van de vergoedingen zijn bij alle verzekeraars weer anders. Hoe krijgt u een goed overzicht? U kunt natuurlijk een vergelijkingssite raadplegen. Maar krijgt u dan echt duidelijkheid? Uit onderzoek naar vergelijkingssites voor zorgverzekeringen blijkt dat de onderlinge verschillen in uitkomsten groot zijn en soms honderden euro’s uit elkaar liggen. Bovendien gaven de websites regelmatig onvolledige of onjuiste informatie. Als consument moet u dan toch nog controleren of u voor bepaalde kosten niet moet bijbetalen.

 

Vergelijking én advies
Vergelijk gerust, maar vraag ons ook altijd nog om advies. Wij doen namelijk nog veel meer voor u. Want een vergelijkingssite gaat niet met u in gesprek over uw persoonlijke situatie en de zorgverzekering die daarbij past. Wij doen dat wel. Welke dekking is echt gewenst? Welk eigen risico is acceptabel? En welke extra’s stelt u op prijs? Pas als duidelijk is wat u werkelijk wilt, adviseren wij u.

Neem contact op met ons kantoor voor een verhelderend gesprek over uw zorgverzekering.