Hoe verzekert u uw elektrische fiets?

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een fiets met trapondersteuning. Maar de elektrische fiets is duur en vraagt daarom om een goede verzekering. Wat zijn de mogelijkheden?

 

U kunt uw e-bike alleen voor diefstal verzekeren of ook voor schade door bijvoorbeeld vallen of een aanrijding. In dat laatste geval is er vaak wel sprake van enkele tientjes eigen risico. De dekking die u kiest bepaalt hoe hoog de premie is. Fietsverzekeraars kijken bij het vaststellen van de premie bovendien naar de nieuwwaarde van de fiets en de aanwezigheid van een anti-diefstal chip. Ook hanteren ze een regio-indeling. Iets om op te letten, want uw woonplaats kan bij de ene verzekeraar in een goedkopere en bij een andere in een duurdere regio vallen. Wij vergelijken de verschillende verzekeringen graag voor u.

 

Vooruit betalen?
Er zijn fietsverzekeringen waarbij u de premie voor de hele looptijd vooruit betaalt en verzekeringen waarbij u de premie per maand of (half)jaar afrekent. De eerste variant is iets goedkoper, maar bij de tweede heeft u een voordeel als de fiets binnen korte tijd gestolen wordt. U heeft dan nog maar weinig premie betaald, maar krijgt wel een volledige vergoeding.

 

WA
Hoewel de elektrische fiets officieel een motorvoertuig is, bent u niet verplicht hiervoor een WA-verzekering af te sluiten. Uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren sluit schade veroorzaakt met een motorvoertuig uit, maar er kan wel een uitzondering gemaakt worden voor de fiets met trapondersteuning. Wij zoeken graag uit of dat ook zo is bij uw eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Neem contact op met ons kantoor als u goed verzekerd met de elektrische fiets op pad wilt.