Verzeker alleen wat u wilt

Verzekeringen sluit u af om – het woord zegt het al – zekerheid te creëren in uw leven. Maar u kunt en wilt niet álles verzekeren. Het gaat erom risico’s reëel in te schatten. Wij helpen u daar graag bij.

 

Sommige risico’s die u loopt, gaan ook anderen aan. Als u medische hulp nodig heeft die u niet zelf kunt betalen bijvoorbeeld of als u met uw auto schade veroorzaakt bij derden. De WA-verzekering voor uw auto en uw zorgverzekering zijn daarom wettelijk verplicht. En schade aan uw woning is óók een risico van de hypotheekverstrekker. Deze zal dan ook als voorwaarde stellen dat u uw woonhuis verzekert.

 

Risico zelf dragen?
Voor de risico’s die u helemaal zelf loopt, heeft u de keuze: verzekeren of niet. Daarvoor moet u eerst weten hoe groot het risico is en wat de financiële impact van de schade is. Dan pas kunt u beoordelen of u het risico zelf wilt en kunt dragen of dat u dit toch liever afgedekt ziet met een verzekering. Omdat risico’s in de loop van uw leven veranderen is het goed om jaarlijks te controleren of u nog naar wens verzekerd bent.

 

Dubbelingen en hiaten
Daarnaast is het belangrijk om uit te zoeken met welke verzekeringen u welke risico’s afdekt. Door voorwaarden en vergoedingen naast elkaar te leggen, kunt u erachter komen of u misschien dubbel verzekerd bent of dat er nog hiaten zijn. Ten slotte is de prijs van belang. Waar bent u het voordeligst uit? Al met al is de samenstelling van uw verzekeringspakket een heel gepuzzel waar u wel wat advies bij kunt gebruiken. Neem daarvoor contact op met ons kantoor.