Voorkom financiële strop met annuleringsverzekering

Nú een zomervakantie boeken is vaak voordeliger dan vlak voor de vakantieperiode. Maar aan vroeg boeken zit ook een risico. Want als u ziek wordt en daardoor de reis moet annuleren, bent u uw geld kwijt.

 

De meeste Nederlanders zijn zo verstandig om voor hun vakanties een reisverzekering af te sluiten. Maar de annuleringsverzekering blijkt minder populair: 62 procent van de mensen die een doorlopende reisverzekering heeft, heeft geen annuleringsverzekering. Bij de mensen met een kortlopende reisverzekering is dat maar liefst 70 procent. Is dat terecht? Wat heeft u eigenlijk aan een annuleringsverzekering?

 

Onvoorziene omstandigheden
Als u door onvoorziene omstandigheden uw reis moet annuleren, vergoedt de annuleringsverzekering de kosten die u voor de reis gemaakt heeft. Ook bij vertrekvertraging of als u uw reis moet afbreken, kunt u rekenen op een vergoeding. Overlijden en ziekte van uzelf, een naast familielid of de persoon bij wie u zou verblijven gelden als onvoorziene omstandigheden, maar ook echtscheiding of onvrijwillige werkloosheid zijn geaccepteerde redenen om uw reis te annuleren. De premie is zeer betaalbaar, dus waarom zou u het risico niet verzekeren?

 

Binnen 7 dagen afsluiten
Wilt u zeker weten dat u uw reiskosten vergoedt krijgt als u door een bestaande ziekte of kwaal de reis moet annuleren? Dan moet de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na de boeking van de reis worden afgesloten. Dus als u binnenkort uw zomervakantie boekt, neem dan direct contact op met ons kantoor. Wij zoeken voor u een prima annuleringsverzekering en zorgen ervoor dat deze binnen 7 dagen ingaat.