Een andere autoverzekering en uw no-claimkorting

Als u al jarenlang schadevrij rijdt, profiteert u van een mooie no-claimkorting. Hoe zit het met die no-claim bij een overstap naar een andere verzekeraar. Blijft uw korting dan bestaan?

 

Om uw schadevrije jaren en de daarbij behorende premie weer te geven, gebruiken verzekeraars een zogenoemde bonus/malus-ladder. Bij iedere trede krijgt u een hogere no-claimkorting. Verzekeraars bepalen zelf de korting per trede en wanneer de maximale korting bereikt is.

 

Schadevrije jaren
Als er een no-claimbeschermer van kracht is kan het aantal schadevrije jaren lager zijn dan uw inschaling op de bonus/malus-ladder aangeeft. Het lijkt dan alsof u meer schadevrije jaren heeft. Maar het kan ook zijn dat u niet verder kunt stijgen op de bonus/malusladder. Dan lijkt het of er geen schadevrije jaren meer bij komen. In deze gevallen is er sprake van een onzuiver aantal schadevrije jaren.

 

Het zuivere aantal
Als u overstapt, kijkt de nieuwe verzekeraar naar uw zuivere schadevrije jaren: het aantal jaren dat u werkelijk geen schade geclaimd heeft. Uw verzekeraar moet het aantal zuivere schadevrije jaren aan u doorgeven als u de verzekering beëindigt. En uw nieuwe verzekeraar gebruikt dit cijfer bij het berekenen van de premie.

 

Laat u adviseren
Hoe hoog uw nieuwe premie uitvalt, hangt onder meer af van de manier waarop uw nieuwe verzekeraar met uw schadevrije jaren omgaat. Stap daarom niet zomaar over, maar neem contact op met ons kantoor. Wij zoeken uit waar u werkelijk het voordeligst uit bent. Zowel qua premie als dekking.