Skivakantie vraagt meer dan standaardverzekering

Een standaard reisverzekering is op skivakantie vaak onvoldoende om de risico’s volledig af te dekken. Zorg voor een goede wintersportdekking zodat u goed verzekerd bent als u de ski’s onderbindt.

 

Uit recent onderzoek blijkt dat 91 procent van de wintersporters voor de reis alleen een standaard reisverzekering afsluit. Maar veel van die verzekeringen hebben geen dekking voor wintersport. Als er iets mis gaat, komt u voor hoge kosten te staan.

 

Vervoer na een ongeval
Zonder wintersportdekking krijgt u bijvoorbeeld geen vergoeding voor vervoer per ski-brancard of sneeuwscooter na een ongeval. Dat kan u wel 600 euro kosten. Als er ook een helikopter wordt ingezet, kunnen de kosten oplopen tot 3.500 euro. Maar zelfs met wintersportdekking bent u niet altijd zeker. Zo hebben lang niet alle verzekeraars in hun wintersportdekking vergoedingen opgenomen voor ongevallen buiten de piste. Lees uw polisvoorwaarden.

 

Ziekenhuis
U kunt op skivakantie door een ongeluk, maar ook door ziekte in een buitenlands ziekenhuis terechtkomen. De kosten voor de behandeling krijgt u vergoed vanuit uw basis zorgverzekering. Maar let op. De vergoeding is nooit hoger dan het Nederlandse tarief. De ziekenhuistarieven in bijvoorbeeld Zwitserland liggen daar vaak boven. U moet dan bijbetalen, tenzij u hiervoor aanvullend verzekerd bent.

 

Goed verzekerd
Win voor u op reis gaat informatie in over de risico’s van een wintersportvakantie en advies over de beste manier om u hiervoor te verzekeren. Neem daarom contact op met ons kantoor. Wij gaan na welke wintersportdekking u nodig heeft en laten de dekking aansluiten op uw andere schadeverzekeringen en uw (aanvullende) zorgverzekering.