Goed voorbereid op wintersport

Ieder jaar gaan ruim een miljoen Nederlanders op wintersport. Er even helemaal uit, actief bezig zijn en ontspannen en gezond weer thuiskomen. Met een goede voorbereiding voorkomt u ongelukken en blessures.

 

De wintersport kent specifieke gezondheidsrisico’s. Zo heeft u in besneeuwde bergen meer last van UV-straling. Goed insmeren met zonnebrandcrème is dan ook nodig. Verder gebruikt u andere spieren dan normaal als u gaat skiën of snowboarden. Dat kan leiden tot blessures. Bereid u daarom thuis al fysiek voor en volg eventueel een skitraining. Op de piste voorkomt u ongelukken door u te houden aan de pisteregels (https://www.veiligheid.nl/voorkomblessures/skien/veiligheid-uitrusting/pisteregels), de zogenaamde FIS regels. U kunt aansprakelijk gesteld worden voor de financiële gevolgen als u zich niet aan deze regels gehouden hebt.

 

Hoge medische kosten
Helaas is een ongeluk tijdens wintersport niet helemaal uit te sluiten. De kosten voor medische hulp kunnen zeer hoog oplopen. Gipsverband, geneesmiddelen, röntgenfoto’s of doktersbezoek zijn in sommige wintersportgebieden erg duur. Moet u van de piste afgehaald worden? Een reddingsoperatie per helikopter kost zo’n 4.500 euro per uur. Voor het vervoer per ziekenwagen betaalt u al snel 2000 euro. Maar als u zich goed heeft verzekerd, hoeft u zich over deze kosten geen zorgen te maken.

 

Goede reisverzekering
Wij zoeken graag uit welke medische kosten in het buitenland u via uw zorgverzekering vergoed krijgt en welke niet. En wij vinden voor u een goede reisverzekering, waarmee alle wintersportrisico’s gedekt zijn. Neem contact op met ons kantoor als u uw wintersportvakantie gaat boeken.