Na de uitvaart komt de factuur

Onvoldoende of helemaal niet verzekerd zijn voor de uitvaart. Het komt vaker voor dan u denkt. Maar wie draait er op voor de kosten als u daar zelf niet voor zorgt?

 

Een uitvaartonderneming regelt de begrafenis of crematie en stuurt dan een factuur naar de nabestaanden. Die moet binnen vier weken voldaan worden. Geen probleem als er een goede verzekering is afgesloten. Maar soms is de dekking van de verzekering te laag. Of de overledene was niet verzekerd en had ook geen spaarpotje. Dan draait zijn familie op voor de kosten. Uitvaartondernemers merken steeds vaker dat nabestaanden de hoge rekeningen te laat of helemaal niet betalen. Ze hebben vaak het geld niet.

 

Eenvoudig of luxe
Natuurlijk, de ene uitvaart is duurder dan de andere. Maar ook bij een eenvoudige uitvaart moet u rekenen op hoge kosten. Denk bijvoorbeeld aan de rouwkaarten, een advertentie, bloemen, de volgauto’s, de kist en de grafsteen. Gemiddeld wordt er 7.000 euro uitgegeven aan een begrafenis of crematie. Deze kosten stijgen overigens sneller dan de inflatie. Volgens de Consumentenbond kan een uitvaart over 40 jaar wel op 25.000 euro uitkomen.

 

Regel het nu
Zadel uw nabestaanden straks niet op met kosten voor uw uitvaart. Er zijn verschillende mogelijkheden om u te verzekeren, van een eenmalige storting tot een maandelijkse premiebetaling. Regel het nu en neem contact op met ons kantoor voor advies.