Bouwbedrijf starten, CAR-verzekering afsluiten

Is de aantrekkende bouwmarkt voor u een reden om voor uzelf te beginnen? De vooruitzichten zijn goed, zowel voor nieuwbouw als voor verbouw. Sluit wel een CAR-verzekering af. Die geeft u en uw klanten zekerheid.

 

Het gaat weer goed met de bouw. Gingen er in de periode 2009-2016 nog ruim 100.000 banen verloren, sinds enige tijd trekt de werkgelegenheid flink aan. In de eerste 6 maanden van dit jaar zijn er maar liefst 14.000 banen bij gekomen. Voor nieuwe bouwbedrijven is dan ook zeker plaats. Wij zitten voor u klaar om u te adviseren over relevante verzekeringen. Ook als u al een bouwbedrijf heeft en kans ziet om uit te breiden, doet u er goed aan uw verzekeringen door te laten lichten.

 

Schade aan materialen
Een van de belangrijkste verzekeringen voor een bouwbedrijf is de Construction All Risk (CAR)-verzekering. Die is nodig, want er kan gemakkelijk iets mis gaan. Uw materialen kunnen gestolen of vernield worden. Er kan schade ontstaan door brand of storm óf door ontwerp-, constructie- of materiaalfouten. U bent gedurende het hele bouwproject verzekerd en de verzekering kan worden verlengd als het project uitloopt.

 

Aanvullende dekkingen
U kunt de CAR-verzekering uitbreiden met verschillende rubrieken. Het kan zijn dat u aansprakelijk gesteld wordt voor schade die u onbedoeld bij anderen veroorzaakt heeft. Bijvoorbeeld aan bestaande gebouwen en eigendommen van de opdrachtgever of aan persoonlijke eigendommen van personen die op de bouwplaats werkzaam zijn. Klanten verlangen daarom steeds vaker van het bouwbedrijf dat er een CAR-verzekering is. Verder zijn hulpmaterialen zoals steigers, bouwketen, loodsen, machines, gereedschappen en werktuigen mee te verzekeren, evenals schade die ontstaat tijdens het transport of in de onderhoudsperiode.

 

Maatwerkverzekering
De CAR-verzekering is een typische maatwerkverzekering en per rubriek wordt er een verzekerd bedrag afgesproken. Wat u aan premie betaalt is daarom zo niet te zeggen. Die hangt onder meer af van wat voor soort bedrijf u heeft, het project en de dekking die u kiest.

 

Al uw bedrijfsrisico’s in kaart
Naast de CAR-verzekering zijn er andere verzekeringen die u nodig kunt hebben. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering, de installatie- en montageverzekering en de rechtsbijstandverzekering bijvoorbeeld. Als u contact opneemt met ons kantoor, bespreken we wat uw risico’s zijn en welke verzekeringen daarvoor een oplossing zijn.