Medewerkers waarderen collectieve verzekeringen

Uw bedrijf doet het misschien alweer beter dan vorig jaar. Denkt u er zelfs over nieuwe medewerkers aan te stellen? Met een aantrekkelijk beloningspakket kunt u beter werven én de goede mensen beter behouden.

 

Nu de werkloosheid terugloopt en het aantal vacatures aantrekt, wordt het moeilijker om de beste mensen te krijgen voor uw bedrijf. Sterker nog: uw goede medewerkers kunnen mooie vacatures onder ogen krijgen van uw concurrent. Goed dus om u af te vragen waarom iemand liever bij u zou willen werken.

Waardering en vrijheid
Over het algemeen geldt dat leuk, zinvol werk hoog gewaardeerd wordt door nieuwe en bestaande medewerkers. En werk wordt leuker als je daarvoor waardering krijgt en als je vrij bent om keuzes te maken. Een positieve sfeer op de werkvloer, aandacht voor overbelasting en veiligheid en flexibiliteit in taken en werktijden maken uw onderneming aantrekkelijker.

Extra’s voor medewerkers
Uiteraard is ook de financiële beloning van belang. Het is dan niet per se het salaris dat de doorslag geeft. Met een mooi pakket aan employee benefits kunt u sollicitanten zeker overtuigen van uw goede werkgeverschap. Auto, telefoon en/of internet van de zaak, reiskostenvergoedingen, tegemoetkoming in de kinderopvang, extra verlofdagen en een abonnement op bedrijfsfitness zijn een paar voorbeelden van de extra’s die u uw medewerkers kunt bieden.

Inkomen beschermd
Daarnaast kunt u uw medewerkers de mogelijkheid bieden hun inkomen te beschermen. Een goede pensioenregeling staat dan vaak hoog op het verlanglijstje. Maar ook een goede verzekering om bij arbeidsongeschiktheid het inkomen niet te hard te laten dalen, wordt op prijs gesteld.

Schadeverzekeringen
Op het gebied van verzekeringen kunt u nog meer betekenen voor uw werknemers. Veel mensen vinden het prettig als zij zich collectief kunnen verzekeren voor zorg en ook een collectieve ongevallenverzekering geeft een goed gevoel. Maar ook allerlei collectieve schadeverzekeringen kunnen deel uitmaken van het pakket employee benefits. Woonverzekeringen, auto-, motor-, fiets- en bromfietsverzekeringen, doorlopende reisverzekering en een aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering, het kan allemaal collectief afgesloten worden. Uw medewerkers profiteren van een prima dekking en betalen een gunstige premie.

Neem contact op met ons kantoor als u advies wil over uw pakket aan employee benefits en als u wilt weten of collectieve verzekeringen daarvan een mooi onderdeel kunnen vormen.