Zakelijk en privé goed verzekeren

Zakelijk en privé zijn nauw met elkaar verstrengeld als u ondernemer bent. Gebeurt er iets in de persoonlijke sfeer, dan heeft dat invloed op uw bedrijf. Is er in zakelijk opzicht iets aan de hand, dan merkt u dat ook privé.

 

Binnen uw bedrijf kunnen zich gebeurtenissen voordoen die sterk van invloed zijn op het bedrijfsresultaat. Denk bijvoorbeeld aan brand, cybercrime en wanbetaling. Maar omdat zakelijk en privé met elkaar verweven zijn, kan dergelijke bedrijfsschade ook gevolgen hebben voor uw inkomsten. Omgekeerd kunnen persoonlijke gebeurtenissen een schadepost zijn voor uw bedrijf. Stel bijvoorbeeld dat u door ziekte een tijdje uit de running bent. Dat heeft gevolgen voor uw werkzaamheden en voor het bedrijfsresultaat.

Risico’s en kansen
Een belangrijke vraag voor u als ondernemer is bovendien in hoeverre u persoonlijke toekomstplannen kunt realiseren vanuit de huidige situatie in uw bedrijf. En u moet zich afvragen hoe u voorkomt dat de continuïteit van uw bedrijf gevaar loopt als er iets met u gebeurt. Tegelijk heeft u als ondernemer financiële kansen. Bijvoorbeeld als uw bedrijf groeit of als u uw bedrijf wilt verkopen. Hoe beïnvloedt dat uw inkomen en uw vermogen?

Afstemming
De verstrengeling van zakelijk en privé maakt een integraal financieel plan nodig. De basis daarvan is de analyse van uw persoonlijke en zakelijke risico’s en kansen. In het plan staat hoe u met deze risico’s en kansen omgaat. Op die manier kunt u uw bedrijf gezond houden, uw inkomen veilig stellen en uw vermogen laten groeien. De regelingen die u treft en de verzekeringen die u afsluit, vormen één geheel. Alles – privé en zakelijk – wordt goed op elkaar afgestemd.

Financieel plan
Wilt u de regie houden over uw bedrijf en over uw persoonlijke financiële situatie? Neem dan contact met ons op voor het maken van een integraal financieel plan.