Eén verzekering kiezen voor WGA-vast en WGA-flex

Per 1 januari 2017 worden de WGA-vast en WGA-flex samengevoegd tot één financieringsregeling. Dat brengt voor u als ondernemer een keuzemoment met zich mee. Dekt u uw risico’s af via UWV of kiest u voor eigenrisicodragerschap?

 

Voor de WGA-vast kunt u nu al eigenrisicodrager zijn, voor de WGA-flex nog niet. Maar dit verandert. Minister Asscher heeft besloten om de WGA voor medewerkers met een vast contract en de WGA-flex samen te voegen tot één financieringsregeling. De nieuwe regeling gaat per 1 januari 2017 in.

 

Kiezen: publiek of privaat
Als werkgever moet u nadenken over de gevolgen van deze samenvoeging. Want u moet kiezen: alle risico’s – dus voor flex én vast – afdekken bij UWV of bij een private verzekeraar. U moet dat voor 1 oktober 2016 beslissen en geregeld hebben. Welke keuze voor u het beste is, hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal werknemers, de aard van uw bedrijf, uw verzuimcijfers en de mate waarin u verzuim- en integratiebeleid heeft opgezet. De markt moet u bovendien wel iets goeds te bieden hebben. Verzekeraars zijn nu hun producten nog aan het aanpassen aan de regeling die straks van kracht wordt. Hun premies, dekkingen en hun ondersteuning bij re-integratietrajecten, zullen zwaar meewegen in uw beslissing waar en hoe u uw risico’s onderbrengt.

 

Ga nu het gesprek aan
Toch hoeft u niet tot 1 oktober wachten met uw besluit. Het is goed om nu al over de meest geschikte oplossing na te denken. Als u contact opneemt met ons kantoor, kunt u met ons bespreken wat de verschillende voor- en nadelen zijn van publiek en privaat verzekeren. Als een private verzekering voor u aantrekkelijker blijkt, heeft u nog de tijd om intern alles goed voor te bereiden en kunt u rustig toewerken naar de nieuwe verzekeringsoplossing.